Do kvalitetne fasade uz pomoć stručnjaka i vizualnog prikaza ili vlastitim snagama?

Koliko ste se puta našli u situaciji da ste kupovali neku stvar koja bi trebala potrajati neko vrijeme i prošli nekoliko raznih trgovina i dobili isto toliko različitih informacija o istoj stvari, ostali zbunjeni i niste znali kako dalje?

Niste jedini! I sami smo se našli nebrojeno puta u takvim situacijama i zato smo svoj pristup poslu usmjerili na stručnost i kompletnu informaciju prema kupcu.

Posvetili smo se fasadnim sustavima – njihovoj kvaliteti, cijeni i vizualnom prikazu.

Na što paziti i zašto? Fasada od kamene vune ili stiropora? Kako doći do postojane boje fasade? Koje nijanse odabrati? Kako će na kraju moja kuća izgledati?

Odabir materijala

Prije svega paziti na kvalitetu materijala koji se ugrađuje koji mora biti certificiran po određenim normama (ETICS ili ETA) te da ugrađujete prije svega komponente sustava istog proizvođača. Primjerice, nikada nemojte ugraditi ljepilo jednog proizvođača, a završnu žbuku drugog proizvođača. Zašto? Zato jer tada nemate garanciju ni jednog od proizvođača, a i ako se nešto sa fasadom s vremenom desi nećete se znati kome obratiti za reklamaciju.

Fasada od kamene vune ili stiropora, vječno je pitanje. Upravo smo zato posvetili cijeli članak ovoj tematici!

Ukratko, svaka od tih izolacija ima svojih prednosti i nedostataka. Stiropor je u prednosti s cijenom, manjim normativom potrošnje materijala te lakoćom ugradnje. Nedostatak je u tome što je stiropor zapaljiv ali ujedno i samogasiv materijal i topi se prilikom zapaljenja. Podržava sve vrste završnih slojeva pa samim time i intenzivne nijanse boja.

Kamena vuna je u prednosti što ne gori i ima odličnu paropropusnost, no nedostatak je duplo viša cijena u odnosu na istu debljinu stiropora, daleko veći normativ potrošnje ljepila, te kao završni sloj podržava samo paropropusne materijale poput silikata i silikona koji onda imaju ograničenje u intenzitetu boja.

Vrlo je važno i da završna žbuka bude što vodootpornija jer joj time produžujemo vijek trajanja i postojanost nijanse.

Postojanost boje završnog sloja fasade

Postojanost nijansi boja ovisi o intenzitetu boje i uputi proizvođača putem HBW faktora, čija vrijednost ne bi trebala biti manja od 25 za vanjske fasade. Što je HBW faktor veći to je nijansa postojanija i vremenski uvjeti, uv zrake i ostala zračenja manje će utjecati na njen intenzitet i postojanost.

Vizualizacija fasade

Obzirom da je zaista teško vizualizirati si kako će nam kuća nakon izvedbe fasade izgledati, postoje računalne simulacije vaše kuće, koje se mogu napraviti u nekoliko nijansi boja ukoliko se dvoumite koju bi. Svakoj kući ne odgovara svaka nijansa boje, kao ni svakoj ženi ista haljina.

Zato, zatražite svoju simulaciju fasade, odaberite nijanse boja i dozvolite da vašu kuću napravimo atraktivnim i elegantnim mjestom uz naše prijedloge a u skladu s vašim željama i viziji.

Za naše kupce fasada simulacija je gratis i to sva četiri zida, kako bi mogli slike predati majstoru u ruke i reći – ovako želim da moja kuća izgleda!

Povjerite nam odabir svoje fasade u naše ruke i uz stručnu pomoć i najbolje cijene, dobit ćete i najljepšu fasadu u kvartu.



Trebate pomoć oko vašeg doma?

Site Footer